FAQs

Si tens dubtes, visita aquesta pàgina.
Si els teus dubtes no són aclarits, contacte amb nosaltres.

UNA MICA SOBRE NOSALTRES

Una còpia de la teva mare. Sempre allà quan la necessites i quan no la necessites. Gestionem totes les teves factures de casa per tu: electricitat, aigua, gas i internet. Estàvem cansats de gestionar les factures, parlar amb comercialitzadores, no entendre el que pagàvem ni per què. Així que vam decidir crear una empresa que canvies la forma en què gestionem les factures. Ajuda'ns a canviar la indústria, ajuda'ns a dissenyar el nostre futur.

Molt fàcil. Primer crea el teu compte. Pots adjuntar una factura de cada servei o fes fotos d'aquestes factures directament, per davant i per darrere. Amb aquesta informació calcularem el teu consum mitjà anual i t'oferirem una tarifa plana per tots els teus serveis que ens hagis passat. Així podràs fer un pagament mensual per tots els teus serveis de forma controlada. T'oferim millors contractes amb les millors comercialitzadores, que són aquelles que compleixen una sèrie de requisits que podràs trobar més avall. No hauràs de gestionar res, recorda que ho fem per tu. Un cop hàgem fet els canvis, t'informarem perquè puguis entrar a la plataforma i veure tots els teus serveis, pagaments, factures, cases, etc.

No, tot és digital i mai tornaràs a rebre factures en paper. Si rebessis factures en paper, crema-les. Però si volguessis tenir-les pel teu arxiu, que sapigueu que en la plataforma tindràs totes les factures digitals ordenades i amb la possibilitat de descarregar-les i imprimibles.

En la secció Contacte podràs preguntar-nos qualsevol dubte que tinguis. Estarem encantats de parlar amb tu i ajudar-te.

Ara mateix oferim el nostre servei a tot el territori espanyol. Però estem treballant per un futur poder oferir els nostres serveis en altres països de la UE.

Res i tot. Nosaltres ens encarreguem de tots els canvis de subministraments. Donarem de baixa els contractes d'aquell habitatge i obrirem de nous al nou habitatge. No hauràs de fer res, excepte avisar-nos del canvi i facilitar-nos amb la informació rellevant per realitzar els canvis.

Oferim el servei tant per empreses com particulars. Des d'un punt de vista tècnic, és exactament el mateix problema. Envia'ns les teves factures i t'ajudarem a estalviar diners i temps mentre aconseguim que guanyis claredat en el que pagues i a qui li pagues. Quant mes podem testejar i aprendre millor servei podrem donar. No dubtis en contactar amb nosaltres.

La mateixa informació que necessitaries per poder gestionar els servies pel teu compte. Primer de tot, una factura de cada servei, així tindrem el teu codi CUPS (mirar pregunta especifica concreta) per cada servei. És un DNI per cada servei específic de cada casa. Sense aquest codi no podem realitzar els canvis. També necessitem el teu e-mail, el teu IBAN associat al pagament del servei, el titular del servei i la potència contractada. Recorda que tota aquesta informació apareix a la factura. No obstant això, per qüestions de seguretat, volem estar segurs que tot és correcte. Et demanarem confirmació. Si no tinguessis accés a les factures de la teva nova casa, hauràs de demanar-li a la immobiliària o al propietari per tal de poder gestionar els canvis.

Com gestionem els serveis en nom teu, hem de poder facilitar el número complet associat al pagament del servei. Sense l'IBAN, no podrem gestionar els serveis en nom teu. No et demanarem mai claus del compte bancari específic, només el número en el que és facturar.

De la mateixa manera, necessitem el teu DNI/NIE per poder certificar que actuem en nom teu. Les comercialitzadores necessiten saber qui és el titular real del contracte de serveis, per això saber el número del DNI és bàsic.

PREU I TARIFA PLANA

La teva tarifa plana no és un pagament pels serveis prestats per Polaroo. Nosaltres no comercialitzem energia, però si gestionem que tinguis el millor servei i unifiquem els diferents serveis i companyies per simplificar-te la teva vida. Pels nostres serveis només cobrem una quantitat simbòlica d'1,99 € de la tarifa plana, per cobrir les despeses transaccionals bancaries, gestionar els serveis, migrar la informació i altres. Dit això, en casos específics, i sempre amb el coneixement dels clients, si el volum o la petició del client és considerable, aleshores podrem aplicar una tarifa més alta.

Sí, com gestionem els teus serveis, paguem les teves factures segons vagin arribant amb els diners de la teva tarifa plana mensual. Paguem amb els diners que diposites en el teu compte de Polaroo. Així tens més control de què pagues mes a mes del teu compte bancari.

L'1,99 € ens ajuda a cobrir els costos transaccionals bancaris, però és un import simbòlic. L'objectiu és que el consumidor final pagui el menys possible, que siguin les comercialitzadores les que paguin o les empreses. Per cada client que portem a les comercialitzadores amb les quals treballem, ens paguen una comissió. No som comissionistes, no oferim qualsevol comercialitzadora i no treballarem amb ella perquè ens paguin més. No són els nostres valors com empresa. Seleccionaràs l'oferta que més t'agradi, o la que sigui la que millor s'adapta a les teves necessitats.

Res. El teu balanç al compte és sols teu. No podem utilitzar-lo per cap altre motiu que no sigui pagar les factures dels diferents serveis a diferents proveïdors. No generem interessos, res. Gestionem el pagament de les factures, això sí.

El nostre software analitza el teu consum i comparant amb altres perfils semblants al teu i el teu històric, determina l'import que hauràs de pagar com a tarifa plana per tal de cobrir les despeses que generis durant to l'any, però mes a mes. Hi haurà mesos que pagarem més per tu, altres que menys, però tu sempre tindràs clar que pagues, no tindràs sorpreses. Si el balanç fos negatiu o positiu regularitzarem la situació per tal que l'impacte sigui el menor possible i sempre tenint el coneixement previ teu. Sempre estem amb contacte.

Pot passar que tinguis pujades de consum que el teu consum sigui inferior segons el mes. Són paràmetres que tenim en compte i forma part del càlcul de la tarifa plana. Dit això, si en el cas extrem que el teu consum fos dràsticament diferent del previst, poc probable, adaptaríem la tarifa al consum real amb el teu previ coneixement. Volem evitar que al final de l'any hagis de fer una regularització dràstica negativa, volem que l'impacte sigui el mínim.

No, no seria fidel a les teves necessitats ni al te consum real. Generaria més problemes que solucions. La quantitat ha de cobrir les despeses anuals de tots els serveis.

No. Oferim una tarifa pana mensual perquè és la que genera millors garanties de pagament als proveïdors i més seguretat als consumidors.

LES NOSTRES COMERCIALITZADORES

Les millor comercialitzadores són necessàriament les més econòmiques. Ens hem ajuntat amb aquelles que no només ofereixen un valor econòmic interessant, sinó també que ofereixin un servei al client excel·lent, energia renovable, sense factures sorpresa, sense costos addicionals, que no t'enganyen, seguretat, integritat, transparència, etc. Hem analitzat el mercat espanyol i hem decidit que a casa nostra i els nostres familiars i amics faríem servir únicament aquestes comercialitzadores. A poc a poc tindrem més. Dit això, per electricitat i gas les comercialitzadores que tenim son: a) Holaluz, l'única en tot Europa en tenir el certificat Bcorp que es dóna únicament a les empreses més segures, transparents, 100% energia renovable, etc. b) Viesgo, una empresa que en més d'un 85% dels casos et pot oferir millor oferta que la que tenies amb qualsevol comercialitzadora, són tecnològics, i amb moltes ganes d'innovar. c) Iberdesa, una comercialitzadora especialitzada en petites empreses, restaurants, clíniques, etc. Pel servei d'aigua, per llei no podem canviar el proveïdor, però si podem gestionar els mals de cap que comporta tractar amb ells. Per la internet estem treballant per poder afegir el servei en un futur pròxim. És un procés més complex però que acabarem incorporant.

Comparem l'estalvi que podem aconseguir amb cada una de les comercialitzadores amb les quals treballem. Valorem les opcions que ofereixen segons el teu consum i potència contractada. Quan tinguem més comercialitzadores tindrem més opcions, però no per això vol dir que les que tenim no són competents ni les millors pel consumidor.

Si, volem que tinguis la tranquil·litat i llibertat de poder fer-ho si vols. Sense penalitzacions. Dit això, és molt important que qualsevol canvi ens sigui comunicat per poder gestionar la baixa de la tarifa plana i regularitzar la situació amb Polaroo. Si el canvi suposa anar a una comercialitzadora diferent de les que tenim, donaríem de baixa la tarifa plana i ja no unificaríem ni gestionaríem les factures amb la nova comercialitzadora. Recomanem que en cas de dubte et posis en contacte amb nosaltres per tal de trobar la millor opció.

Si i no. Aquella comercialitzadora no la podrem gestionar nosaltres, però sí que podríem gestionar els altres servies que tinguessis amb nosaltres. Sempre podràs unificar el servei que falti en qualsevol moment.

Per ara no podem arreglar nosaltres una fuita. Però, tenim contactes directes amb les comercialitzadores i les persones indicades per solucionar els problemes tan aviat com es pugui. Molt més eficient a trucar a telèfons genèrics que trobem per internet.

Sí. Per exemple, pots escollir unificar electricitat i gas, però no així aigua ni internet. Sempre podràs unificar-lo quan vulguis, la nostra recomanació és tenir-los unificats.

No, però podem recomanar-te un professional de la nostra confiança perquè revisin la instal·lació si fos necessari. L'objectiu és treballar per tenir tots els serveis integrats i facilitar-te qualsevol gestió sigui el que sigui. És un procés que estem analitzant.

En qualsevol cas, hauràs de preguntar-li al propietari o la immobiliària que et doni les factures de cada servei per poder gestionar el canvi de subministrament o titularitat. Si fos una construcció nova i no hi ha hagut factures, s'hi haurà de parlar amb la promotora o esperar que arribi la primera factura.

PRIVACITAT I SEGURETAT

La informació que ens facilites és bàsica per poder gestionar els contractes i els servies en nom teu. Sense aquestes dades no podem realitzar els canvis. Utilitzem les dades per poder donar d'alta i de baixa el servies a casa teva.

Sí. La seguretat és una de les nostres prioritats i per aquesta raó estem constantment treballant per assegurar que la teva informació quedi protegida. Totes les empreses de la Unió Europea han de complir i assegurar que els consumidors tinguin accés a les seves dades més fàcilment i amb més control. El RGDP és la Regulació General de Protecció de Dades (EU) 2016/679 més estricta i avançada del món. L'objectiu és donar control als ciutadans i residents de les dades personals dins de la Unió Europea.

Sí. Utilitzem la seguretat d'Amazon Web Services Cloud Security, una de les millors del món. El centre de dades i l'arquitectura de la xarxa estan creades per complir amb els requisits de les organitzacions més sensibles del món en qüestions de seguretat.

Sí. La informació que ens dónes apareix a les factures: la potència contractada, el teu consum, el titular del servei, el DNI, una part de l'IBAN. No tenim acces als teus comtes bancaries, ni res sensible.

Sí, sempre. Però ens has de comunicar la intenció de fer-ho per poder regularitzar la situació amb Polaroo i amb les altres comercialitzadores. Recorda que si vols marxar, ja no gestionaríem ni unificaríem els teus serveis. No tindries tarifa plana. Qualsevol canvi hauria de ser fet a través nostre per assegurar la seguretat del canvi i la integritat del servei amb la comercialitzadora que estiguessis.

Sí. Enviï'ns un e-mail a support@polaroo.com amb el teu nom i adreça de correu del compte o directament a través de la plataforma. Ens posarem en contacte amb tu per començar el procés i assegurar que tota la informació és eliminada. Rebràs un e-mail de confirmació un cop s'hagi portat a terme.

LA INDÚSTRIA

Abans de 1997 la indústria estava regulada i tots els preus els fixava el govern. Amb la UE, des de 1997, va començar un procés lent i complex per liberalitzar el mercat amb Directives Europees de 2002 i 2009. Des d'aleshores, els consumidors tenen llibertat absoluta per escollir a qui li paga l'energia consumida. Això es coneix com el mercat lliure. Tradicionalment hi havien 5 grans empreses que produïen l'energia, la distribuïen i la cobraven. Ara, hi ha més de 400 comercialitzadores a les qui fer-li el pagament de l'energia consumida. L'energia és la mateixa, però pots escollir millors preus i valors. Encara avui pots escollir entre mercat lliure i regulat, la diferencia és que el regulat no coneixes els preus i pel tant no saps el Kilowatt Hora quant costa. Amb el mercat lliure saps exactament quant et costarà el KWh.

El Codi Universal de Punt de Subministrament (CUPS) és un codi únic que identifica punt de subministrament d'energia, sigui electricitat o gas, a Espanya. És com el NIF de la teva instal·lació i comença amb la seqüència ES i 20 dígits, que poden ser números o lletres. Es necessita o per identificar un subministrament per part de companyies distribuïdores, comercialitzadores, l'administració publica, etc.

En cada factura hi ha dos tipus de preu, el primer és la potència contractada per casa teva. Depenent de la dimensió de la casa tindràs més potència contractada per evitar que saltin els ploms si tot estigués encès. Com més gran i més electrodomèstics, més potencia. Pagaràs un preu per aquella potència. I segon tens la potència consumida, que pagaràs el consum que hagis tingut amb un preu específic per KWh.

Contacte amb nosaltres!

Trobaràs una llista de preguntes freqüents més amunt.
Si tens altres dubtes, estarem encantats de parlar amb tu.

Com podem ajudar-te?